10 lucruri pe care sa nu le publici niciodata pe contul de facebook al companiei tale

Daca tocmai ti-ai creat cont pe Facebook pentru compania ta si derulezi un marketing activ pe acesta, este bine sa eviti postarea urmatoarelor lucruri, avertizeaza site-ul pentru antreprenori Inc.com.

1.       Opinii politice

Putina controversa este de fapt un lucru bun pentru afacerea ta in contextul unei campanii de marketing. O pozitie ferma pe un subiect dezbatut poate creste loialitatea in randul unei portiuni strategice din audienta si poate creste angajamentul si revigora discutiile din jurul acelei teme. Insa a posta opinia pe orice tema oricat de nesemnificativa si nelegata de domeniul de activitate al companiei este intotdeauna o idee nepotrivita. Opiniile politice creeaza mai mult controverse decat discutii si creaza discomfort anumitor categorii de audienta.

2.       Umor indoielnic

Umorul , ca parte a strategiei de continut este un lucru bun, si poate deveni usor viral . Insa trebuie sa fie de buna calitate, fara tonuri rasiste, fara tenta abuziva si degradanta pentru anumite categorii. Cheia problemei este sa te intrebi daca prin continut ai putea ofensa pe cineva. Daca da, atunci evita postarea.

3.       Comemorari nepotrivite 

Comemorarea unui eveniment in mediile online ar putea fi considerat un mod potrivit de a fi relevant in timp ce iti arati compasiunea, dar comemorarile sociale pot trece usor linia lipsei de respect. Daca sinceritatea unei astfel de initiative este chestionabila, este mai bine sa renunti.

4.       Similar, apelarea unui eveniment curent pentru a atrage atentia asupra companiei tale poate fi o reteta pentru dezastru. De exemplu, daca recent s-a produs un dezastru natural si compania ta produce anumite echipamente care ar ajuta la prevenirea unor astfel de situatii pe viitor, nu este tocmai momentul potrivit sa iti faci reclama.

5.       Nu te declara deschis la “ atacuri “ 

De exemplu NYPD a incercat sa atraga sentimente pozitive in randul cetatenilor invitandu-i sa posteze poze cu ei si cu ofiteri de politie insa s-au ales si cu numeroase poze in care sunt prezentate comportamente abuzive din partea acestora.

6.       Contraatacuri

Mediile sociale sunt in esenta un forum deschis. Unii iti vor face complimente la adresa afacerii tale, altii o vor critica.Orice s-ar intampla, nu raspunde la un atac fiindca vei raspunde negativitatii cu si mai multa negativitate si vei deschide un adevarat cerc vicios.

7.       Raspunsuri formale

Poate fi tentant prin prisma economisirii timpului sa apelezi la formulari standard. De exemplu, poti avea un scurt paragraf standard prin care sa raspunzi la diferite solicitari, cum ar fi de exemple orarul de functionare . Dar folosirea permanenta de formulare standard priveaza cititorii de  elementul uman, care este atuul cel mai puternic al mediilor sociale. Iti distrugi astfel credibilitatea si “farmecul” personal.

8.       Informatii personale

Daca urmaresti sa dezvolti un brand personal, atunci esti liber sa dezvalui cat mai mult din personalitatea ta. Dar daca postezi in numele unei companii, pastreaza identitatea ta separat de aceasta.

9.       Auto-promovarea si publicitatea

Oamenii pur si simplu schimba canalul  atunci cand vad publicitate. Pur si simplu nu vor sa o vada si mai ales in mediile sociale.

Mai bine concetreaza-te ca postarile tale sa fie la subiect, creative si atractive.

10.   Cuvinte cheie (Hashtags) deschise la interpretare

Hashtagurile pot fi un instrument puternic dar poate fi foarte usor interpretat gresit. Acestea sunt de regula scurte, la nivelul unui cuvant, scris cu litere mici si pot fi usor deschise intrepretarilor.

Concluzie

Consecintele unei postari nepotrivite se pot reflecta asupra intregii companii si sunt cu atat mai importante cu cat compania are o baza mai mare de fani. Fiecare post trebuie tratat cu maxima atentie fiindca in social media este mai bine sa fie sigur decat sa iti para rau ulterior.

Articole similare

Comentariul tau aici